Przewodnik kulinarny Chiny
`
Przewodnik kulinarny Chiny
`
- Producent: Pascal
- Rok produkcji: 2008
- ISBN: 978-83-7513-156-7
- Ilość stron: 160
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przewodnik kulinarny Chiny - `
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego ?Chiny? jest Paweł Albrzykowski, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych, autor felietonów i książek poświęconych kuchni chińskiej. Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Chin, jak Pekin, Szantung, Jiangsu i Zhejiang, Szanghaj, Syczuan, Guangdong, Yunnan. Uwalniamy w wyobraźni zapach imbiru czy sosu sojowego, smak bułeczek baozi z mięsnym farszem, smażonego ryżu z Yang chow, kurczaka Gong Bao... Jesteśmy tam.
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.
Szczegóły: Przewodnik kulinarny Chiny - `
Tytuł: Przewodnik kulinarny Chiny
Autor: `
Producent: Pascal
Kod paskowy: 9788375131567
ISBN: 978-83-7513-156-7
Rok produkcji: 2008
Ilość stron: 160
Oprawa: Twarda